FAQ

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat is het Oost Kwartier?

Oost Kwartier is een nieuwbouwproject in Bergen op Zoom waar 30 eengezinswoningen en 34 appartementen worden gerealiseerd. Bergen op Zoom ligt centraal tussen de uitvalswegen Rotterdam en Antwerpen en voorzien van alle voorzieningen. Ook is er veel ruimte voor recreatie en sport in de directe omgeving. 

Waar ligt het Oost Kwartier?

Het Oost Kwartier ligt aan de rand van het historisch centrum van Bergen op Zoom in de nieuwbouwwijk ‘Nieuwe Vesting’, vlakbij de haven. 

De nog aanwezige schoorsteen verwijst naar het glorieuze verleden van de Nedalco-fabriek. Het industriële karakter van deze locatie is het uitgangspunt voor het stoere, gevarieerde ontwerp van Oost Kwartier.

Waar kan ik parkeren?

Er wordt voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd nabij de woningen om uw auto te parkeren. Sommige woningen beschikken over een eigen parkeergelegenheid. Voor de bewoners van de appartementen wordt parkeergelegenheid gecreëerd in de vorm van een ondergrondse parkeergarage. Ieder appartement beschikt hier over een eigen parkeergelegenheid. 

Aankooptraject

Hoe geef ik mijn voorkeur op?

Sinds afgelopen vrijdag (29 mei) is het mogelijk om je voorkeur voor een bouwnummer op te geven geven. Het opgeven van je voorkeur kun je doen in je accountomgeving.

 

Dit werkt als volgt:

  • Meldt je aan of maak een nieuwe account aan op deze pagina
  • Eenmaal in de accountomgeving klik je op de pagina ‘aanbod’
  • Hieronder zie je alle te koop staande woningen staan.
  • Door op het hartje te klikken kun je je voorkeur voor een specifieke woning opgeven. Je kunt zoveel woningen opgeven als je zelf wilt.
  • Boven aan de lijst zie je de gekozen woningen staan in de volgorde waarin je woningen aanklikt. De eerste aangeklikte woning staat bovenaan.
  • We gaan er van uit dat de bovenste woning je eerste voorkeur is. Wil je dit aanpassen dan kun je de volgorde aanpassen door de betreffende woning naar boven of beneden te slepen.

 

LET OP: De account omgeving en website werken niet goed met Internet Explorer. Gebruik Edge, Chrome of Safari als browser.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van de woningen én appartementen start medio 2020. Als je ingeschreven bent ontvang je hierover vanzelf bericht via onze nieuwsbrief. 

Wat is NEXTHome?

NEXTHome is de hypotheekpartner van Dura Vermeer. Dag in, dag uit en 24/7 begeleiden de mensen van NEXTHome onze kopers financieel. De Hypotheekspecialisten van NEXTHome hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel. Wij adviseren je om in gesprek te gaan met NEXTHome omdat wij niet willen dat je vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor je koopervaring negatief wordt beïnvloed. NEXTHome is een onafhankelijke tussenpersoon. Er wordt altijd gezocht naar de beste oplossing voor je persoonlijke situatie.

Wat is THUIS de showroom?

Welkom THUIS, dé plek waar alles samenkomt. Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jouw nieuw huis als een echt thuis gaat voelen.

Als je een nieuwbouwwoning koopt bij Dura Vermeer heb je waarschijnlijk al heel veel ideeën over hoe je straks wilt wonen. Kies je voor een zolder met extra licht en ruimte? Of kies je juist voor extra ruimte in de woonkamer? Droom je van een ruime keuken? Houd je van relaxen in bad? De Showroom helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Na het ondertekenen van je koopcontract nodigen wij je uit voor een bezoek aan onze showroom in Haarlem. Samen met onze adviseurs ga je op zoek naar de beste keuzes voor jouw droomhuis!

Meer weten over de showroom? Bezoek dan de website. 

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De hypotheekadviseurs van NEXTHome helpen dagelijks stellen, gezinnen of singles aan de beste nieuwbouwhypotheek voor hun nieuwe droomhuis. Ze nemen uitgebreid de tijd om je uit te leggen op welke manieren je kunt nadenken over een hypotheek, hoe je wilt wonen en welke maandlast het beste bij jouw leven past. Samen kijken ze naar alle mogelijkheden, of je nu voor het eerst een woning koopt, doorgroeit of of later leeftijd wil verhuizen. 

 

Wil je zelf al bekijken wat jouw maandlasten worden? Klik hier om jouw maandlast te berekenen.

De woningen

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen in dit plan start naar verwachting medio 2020.  

Hoeveel woningen/appartementen komen er?

34 appartementen en 30 eengezinswoningen.

Wat zijn de oppervlakten van de woningen?

De oppervlakte van de appartementen en grondgebonden woningen variëren in aantal m2. Voor meer informatie, bekijk de woningen en appartementen op de kavelkaart. Hier hebben we de oppervlakte per woning en appartement aangegeven.

Zijn de woningen inclusief keuken?

Bij Dura Vermeer koop je een complete woning. De woningen in Oost Kwartier zijn ook zeer compleet met onder andere een luxe SieMatic keuken. 

Als koper kan je bij de showroom THUIS van Dura Vermeer terecht om de keuken naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken casco af te nemen.

Meer informatie over Showroom THUIS vind je hier. 

Zijn de woningen inclusief badkamer/toilet?

Bij Dura Vermeer koop je een complete woning. De woningen in Oost Kwartier zijn ook zeer compleet met onder andere sanitair van Villeroy & Boch. 

Als koper kan je bij de showroom THUIS van Dura Vermeer terecht om je badkamer en toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om het sanitair casco af te nemen.

Meer informatie over Showroom Thuis vind je hier. 

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om uw woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. Deze opties voor de woningen en appartementen zijn verschillend en ook in de verschillende types worden variërend opties aangeboden. Dit zijn onder meer: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren, openslaande deuren, etc. Meer informatie over de opties vind je in de contractstukken de je ontvangt van de makelaar. 

Huur of koop je de energiebesparende voorzieningen?

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in de woning (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keuze is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De hypotheekspecialisten van NEXTHome nemen het graag met je door.